FAQ

Veelgestelde Vragen – Algemeen

Wat is het verschil tussen de rechter- en de linkerhand?
Als ik handen bestudeer, kijk ik naar de linkerhand én naar de rechterhand. De linkerhand zegt meer over de erfelijkheden en capaciteiten waarmee je op de wereld komt. De rechterhand geeft meer het potentieel aan: namelijk dat, wat je met de gegeven eigenschappen in de wereld zet of in de wereld kunt zetten. Afhankelijk van het feit je rechts- of linkshandig bent, worden de bijbehorende handen meer of minder belangrijk voor de ontwikkeling van de persoon.

1014

Kunnen de lijnen van de handen veranderen?
Dit antwoord is eenvoudig en eenduidig: ja! Vooral de zogenaamde secundaire lijnen kunnen veranderen door op een andere manier te leven. Als stress het leven bijvoorbeeld erg beïnvloedt, zullen er heel veel kleine lijntjes in de handen zichtbaar zijn. Als je een rustiger leven leidt, zullen er veel minder lijntjes in de handen te zien zijn. De zogenaamde primaire lijnen die in de handen te zien zijn, de levenslijn, hartlijn en hoofdlijn, veranderen veel minder gemakkelijk. Deze lijnen houden verband met de drie hersendelen waardoor het menselijk gedrag wordt beïnvloed. Dit zijn de reptiele hersenen, limbische hersenen en de neo-cortex.

Vragen over Diagnostische Handanalyse®

Voorspelt de Diagnostische Handanalyse® de toekomst?
Nee, Diagnostische Handanalyse® heeft niets met toekomst voorspellen te maken. Je gaat bij handanalyse uit van de eigen wil van de mens. Wanneer de therapeut inzicht geeft in de persoonlijkheid oftewel het menselijk karakter, dan kun je je toekomst zelf beïnvloeden door je eigen wil. De toekomst ligt dus niet vast. Een handanalist zegt niet wat er gaat gebeuren, hij zegt wat er kán gebeuren.

Kan iedereen Diagnostische Handanalyse® leren?
Ja, in principe kan iedereen – ongeacht opleiding of leeftijd – leren om handen te lezen. Men moet wel kennis opdoen over het hoe en waarom van de handvorm, de duim, de heuvels en de vingers, lijnen, etc. Als je met deze kennis ervaring gaat opdoen met het lezen van handen, zal duidelijk worden welke eigenschappen belangrijker zij dan andere bij het beschrijven van het karakter. Een goede aanrader is bijvoorbeeld het volgen van een oriëntatiecursus. Tijdens zo’n cursus kom je er snel achter of handanalyse iets voor jou kan zijn!