vakantie, hand, cocktail, drankje, zon

Het is vakantie!

Eindelijk is het dan zo ver: de zomervakantie – die overigens al lang heel positief begonnen is – geeft ons de tijd om even afstand te nemen van alle zaken die ons doorgaans bezighouden. Soms heeft het werk ons in onze macht, en soms zijn dat onze privéverplichtingen. Het is belangrijk dat we even tot rust komen en eens even niet zoveel in ons hoofd hebben zitten. Het is tijd om het hoofd leeg te maken en toe te komen aan ontspanning. Juist in die relaxte toestand immers kunnen we weer tot energie komen om dingen te gaan ondernemen. De creativiteit ontwaakt dan en positieve gevoelens komen vrij. De uitdrukking ‘vrijheid, blijheid’ is er ook niet voor niets.

(On)rust in de hand

De hand is een heel makkelijk instrument waaraan je kunt zien of het hoofd overloopt. Is dit het geval, dan moet je dringend afstand nemen en rust houden. Het is veel beter om zaken te voorkomen, maar als het hoofd vol zit met gedachten die je voortdurend bezig houden, tekent dit zich af in de handen door erg veel secundaire lijnen. Normaal gesproken zijn er de primaire lijnen (de levenslijn, de hartlijn en de hoofdlijn), zie afbeelding A. Wanneer er echter, zoals op afbeelding B, te veel secundaire lijnen te zien zijn (gedachtes over verschillende zaken die zich op verschillende gebieden als kleinere lijnen aftekenen in de hand), is dit een overduidelijk signaal dat je rust, dus vakantie nodig hebt!

Reislijnen

Sommige mensen gaan naar een andere omgeving om uit rusten, anderen blijven lekker thuis. Ieder bepaalt dat natuurlijk voor zichzelf. Er zijn echter mensen die denken dat je in de hand kunt zien of je op reis gaat. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Allereerst wil ik opmerken, dat gebeurtenissen zich pas in de handen aftekenen in een periode van tenminste een half jaar. Als je dus net de vorige maand het idee hebt opgevat dat je een (grote) reis gaat maken, hoeft dat nog niet zichtbaar te zijn in de hand. Bovendien doen wij als diagnostisch handanalisten geen toekomstvoorspellingen. De eigen wil is immers altijd bepalend. Als je bijvoorbeeld een reis hebt gepland, maar er blijkt opeens een trouwerij te zijn en je annuleert de reis, dan gaat de reis uiteraard niet door. Je kunt wel in de handen zogenaamde reislijnen zien, maar dat hoeft niet te betekenen dat je ook bijvoorbeeld nu op reis gaat. Deze reislijnen (zie afbeelding C) geven namelijk aan dat je over het algemeen graag reizen maakt. Het is wel belangrijk om te weten hoe en waar precies deze lijnen lopen, want dat kan de betekenis van deze lijnen beïnvloeden.

reislijnen
Afbeelding C: Reislijnen

Fijne vakantie!

Mijn hand heeft momenteel niet te veel secundaire lijnen. Ik probeer echter preventief met mijn gezondheid en die van mijn gezin om te gaan. Daarom is mijn praktijk dicht tot en met augustus. Mocht je daarna interesse hebben in een consult of wil je een lezing door mij laten verzorgen, neem dan alsjeblieft contact met mij op. Vind je het leuk om me op een van de komende beurzen te bezoeken, kijk dan bij de activiteiten.

Ik wens je een goede vakantie, waarin je de kans krijgt je hoofd goed op te ruimen. Probeer je hand dus te zuiveren van de overbodige (secundaire) lijnen! Ik hoop je dan na de zomer weer gezond en met verfriste energie een keer te ontmoeten in mijn praktijk!