Handpalmtherapie®

Wat is Handpalmtherapie®?

Door stimulatie van bewegingen met de hand kunnen de hersenen aangezet worden tot grotere activiteit. Dit gebeurt bij mensen die bijvoorbeeld een hersenbloeding hebben gehad en van wie de handen verstijfd zijn. Handpalmtherapie® is een uitstekende methodiek die ik ook in mijn praktijk gebruik.

Door middel van Handpalmtherapie® stimuleren we de hersenen op een heel subtiel niveau. Bij de mens zijn lichaam en geest direct met elkaar verbonden. Door bepaalde gedachten wordt er een bepaalde structuur in de hersenen aangebracht (engrammen). Deze structuur regelt ons gedrag en daarmee regelt het ook de soms daaruit volgende bewuste of onbewuste blokkades. De heuvels van de hand worden gevormd door gedachte-energieën en energiecentra (chakra’s). De lijnen vormen dus de verbindingen tussen verschillende hersengedeelten.

Door middel van de Diagnostische Handanalyse® kunnen we te weten komen welke gebieden we in de hand moeten stimuleren. Hierdoor is het mogelijk om mensen op een effectieve en snelle manier te helpen. De menselijke balans kan worden hersteld. Dit kan de eerste aanzet zijn tot persoonlijke groei. Deze methodiek van Handpalmtherapie® werkt heel direct en is daarmee uniek in de wereld. Naar mijn mening kan men deze vorm van therapie het beste zien als een aanvullende vorm van therapie.