Edo Sprong

Grondlegger van de Diagnostische Handanalyse® in Nederland

Ing. Edo Sprong m.g. (morphology graduate) was van huis uit organisatie-adviseur. Hij was directeur van de Academie Antropodynamica. Door zijn grote verdiensten werd dit instituut steeds bekender.

Edo Sprong
Edo Sprong

Handanalyse werd in Nederland door Edo Sprong weer echt op de kaart gezet. Dankzij hem kreeg het een meer wetenschappelijk karakter. Edo Sprong volgde een training in “Hasta Samudrika Shastra” (Wetenschappelijke Vedische Handanalyse). Hij specialiseerde zich in o.a. Gestalt, NLP en dieptepsychologie. Daarnaast was hij ook bekwaam in transpersoonlijke therapie en psychologie, hypnotherapie en oosterse en westerse filosofieën in Noord Amerika.

Hij adviseerde bedrijven op het gebied van de samenstelling van het personeel. Daarnaast gaf hij managementtrainingen en was hij mental coach. Hij was tot aan zijn overlijden in 2013 erkend lid van de N.V.P.A. (Nederlands Verbond voor Psychologen, Agogen en Psychotherapeuten). Sinds 2009 kunnen afgestudeerden zich aansluiten bij de beroepsvereniging VIV, de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde. Dit werd door Edo Sprong mogelijk gemaakt.

Ik heb van Edo Sprong persoonlijk veel geleerd, vooral op het gebied van therapie. Ook mocht ik bij hem thuis samen met cliënten het vak leren. Hierdoor kon ik onder het oog van de meester de theorie in de praktijk brengen. Daarnaast heeft hij mij de speciale techniek van therapie met kinderen geleerd. Deze ervaring was voor mij heel bijzonder. Door het gebruik van poppen leerde ik vooral met de kleinere kinderen goed contact te maken en therapeutisch te werken. Het heeft mij meer mogelijkheden gegeven om kinderen na het lezen van hun handen te kunnen helpen met hun problemen. Dankzij Edo Sprong ben ik als therapeut enorm gegroeid. Ik zal zijn ervaring mijn leven lang meedragen.

Edo Sprong is auteur van het boek “Handanalyse en zelfherkenning”. Op mijn website vind je meer informatie over dit boek.